banner-granatefestival

Een cultureel festival, waar woordkunst de hoofdrol speelt en diversiteit de kleur bepaalt

7 – 15 maart 2020

Thema: Rebellen en Dwarsdenkers

Granate Festival in een notendop

Van 7 tot en met 15 maart 2020 vindt de Boekenweek plaats. Granate sluit zich aan bij deze bijzondere week in Nederland en Vlaanderen en organiseert in dezelfde periode haar jaarlijkse Granate Festival, met elke dag aandacht voor film en poëzie van filmmakers en woordkunstenaars, met name Nederlandse biculturele talenten die professioneel werkzaam zijn.

“Rebellen en dwarsdenkers”, het thema van de Boekenweek 2020, past bij uitstek bij een geëngageerde en betrokken organisatie als Granate. Voor haar festival nodigt Granate kunstenaars uit die met hun gedichten en films op rebelse en soms dwarse wijze maatschappelijke thema’s durven aan te kaarten. Daarbij kiest Granate voor oude en nieuwe films waarin poëzie een hoofdrol speelt: films die poëzie als leidraad gebruiken, documentaires of portretten over rebelse of dwarse stijliconen in de poëzie, films over de maatschappelijke relevantie van poëzie.

Van 7 tot en met 14 maart 2020 organiseert Granate in samenwerking met de Openbare Bibliotheek Amsterdam, Stichting Framer Framed, 8 filmhuizen en de CPBN een breed scala aan poëzievoordrachten en filmvertoningen.

Op 15 maart 2020, tevens de slotdag van de Boekenweek, sluit Granate haar festival af met het Great Granate Gala ter ere van de vrouwelijke dichter, waarbij 85 vrouwelijke woordkunstenaars een vierregelig gedicht voordragen met als thema “Rebellen en dwarsdenkers”. Deze 85 afzonderlijke gedichten vormen samen één groot gedicht.

 

Entreeprijs

Binnenkort bekend

Het programma

Binnenkort bekend