banner-granatefestival

Een festival vol Kunst en Cultuur, waar diversiteit de Kleur bepaalt

31 maart

Granate Festival 2019

Granate organiseert vanaf 2019 jaarlijks haar eendaagse festival, waarbij het succesvolle event Reading Gilgamesh als het middagvullend programma het festival versiert. Daarnaast komen de beste en mooiste elementen van Granate’s eerdere evenement ‘Duizendenéén Film&Poëzie’ terug als hoofd- en randprogrammering op 31 maart. In 2019 sluit Granate zich aan bij het Boekenweekthema (De Moeder de vrouw) en nodigt haar deelnemers uit om in dat kader werk te presenteren.

Entreeprijs

  • Early bird
    actie geldig tot 20 februari.

Het programma

dance irianan style

Ochtendprogramma – Film & Ontbijt
31 maart 2019 | Podium Mozaïek
Ontbijt: 09:30 | Start film: 10:00

De docu-fictie Dance Iranian Style van de Iraans-Nederlandse regisseur Farshad Aria heeft in Nederland en buitenland veel naam en faam gemaakt en prijzen gewonnen. Op zondag 31 maart om 10:00 uur wordt de film vertoond tijdens het ochtendprogramma van Granate Festival. Vooraf kunt u genieten van een heerlijke ontbijt dat in de entreeprijs is inbegrepen.
Na de vertoning gaan we in gesprek met twee deskundigen en de scenarioschrijver/producer van de film Nafiss Nia over het leven van vrouwelijke vluchtelingen in Nederland.

Reading Gilgamesh

Middagprogramma – Reading Gilgamesh
31 maart 2019 | Podium Mozaïek
Inloop: 14:00 | Programma 14:30- 17:30

Het Gilgamesh-epos is bijna 5000 jaar oud en is volgens velen de oudste literaire tekst. Het Gilgamesh-epos is van grote invloed geweest op de wereldliteratuur en heeft veel kunstenaars geïnspireerd. De thema’s van dit klassieke heldendicht zijn universeel en van alle tijden: onvoorwaardelijke vriendschap, angst voor de dood en de zoektocht naar onsterfelijkheid. Mede daardoor is dit meesterwerk na 5000 jaar nog steeds springlevend.

Na drie succesvolle uitvoering in 2016, 2017 en 2018 gaat de voorstelling Reading Gilgamesh in 2019 on tour en wordt in drie steden uitgevoerd. Op 31 maart is de voorstelling het middagprogramma van Granate Festival.

great granate gala

Avondprogramma – Great Granate Gala
31 maart 2019 | Podium Mozaïek
Inloop: 19:30 | Programma 20:00- 22:30 |

Met voordrachten van 84 vrouwelijke dichters, met name biculturele Nederlandse dichters

De Boekenweek wordt dit jaar voor de 84e keer georganiseerd met als thema “De moeder de vrouw”. Granate sluit haar festival daarom af met een groot gala waar met name Nederlandse biculterele vrouwelijke dichters aan het woord komen.  84 Dichteressen zullen ieder een kort gedicht van zichzelf of van een andere vrouwelijke dichter voordragen tijdens Great Granate Gala. De voordrachten worden vergezeld door de dansers van ver en dichtbij.

Het randprogramma

baba-karam-dansworkshop

Baba Karam Dansworkshop
31 maart 2019 om 11:45 – 12:30 | Podium Mozaïek

Geïnspireerd door de dansvorm die in de film Dance Iranian Style voorkomt, geeft dansdocent Rachel Mahtab een workshop Baba Karam-dans.

afterparty

Afterparty
31 maart 2019 om 22:30 – 01:00 | Podium Mozaïek

Nu het Granate festival ten einde loopt sluiten we de dag af. Na de Great Granate Gala barst het feest los met dans en swingende wereldmuziek.

Podium Mozaïek op afstand

Granate Festival is in samenwerking met Podium Mozaïek.

Deelnemers

Ochtendprogramma

  • Binnenkort bekend

Middagprogramma

  • Binnenkort bekend

Avondprogramma

  • Binnenkort bekend