Duizendenéén Verhalen

Het mysterie van het Oosten en de aarde van het Westen ontmoeten en bevruchten elkaar tijdens het driemaandelijkse festival Duizendenéén Verhalen.

‘Alleen in mijn gedichten kan ik wonen’, maar ‘Film is mijn geliefde.’

~ Respectievelijk van J.J.Slauerhoff en Ingmar Bergman

Het festival

Duizendenéén Verhalen (voorheen Duizendenéén Film&Poëzie) is een driemaandelijks intercultureel, multidisciplinair en sector overstijgend festival van Granate waar dichters/schrijver en filmmakers een podium krijgen. De nadruk ligt daarbij op getalenteerde dichters, schrijvers en filmmakers met een niet-Nederlandse achtergrond en vooral op (voormalig) vluchtelingen, zodat veel onzichtbare talenten een gezicht krijgen. Iedere editie heeft een eigen karakter, waarbij film en poëzie centraal staan en waar andere disciplines regelmatig aanschuiven.

Duizendenéén Verhalen wordt vier keer per jaar georganiseerd in maart, mei, september en december. Iedere editie heeft eigen karakter en eigen thema, maar alle vier zijn aan elkaar verbonden door de kerndisciplines Poëzie & Film. Bovendien krijgt bij iedere editie onbekend talent meer aandacht en een plek.

Duizendenéén Verhalen is voor het eerst georganiseerd op 7 oktober 2012 en verder gegroeid tot een bijzonder festival met volle zalen en een divers & enthousiast publiek, dat inmiddels 22 succesvolle edities heeft beleefd. Veel bijzondere, spraakmakende en talentvolle dichters en filmmakers hebben tot nu toe deelgenomen aan onze eerdere edities.

In het nieuwe Seizoen (september 2017-mei 2018) wordt het evenement georganiseerd in samenwerking met een aantal culturele instellingen in Amsterdam zoals Vondelkerk, De Nieuwe Liefde en Podium Mozaiek

Er staan nog duizendenéén evenementen op u te wachten…

Tijd en Plaats

Duizendenéén Verhalen wordt vier keer per jaar georganiseerd in Amsterdam.

Het zesde seizoen van Duizendenéén Verhalen vindt plaats in Vondelkerk, Podium Mozaïek, Amnesty Podium en De Nieuwe Liefde.

Organisatie

Het festival wordt georganiseerd door de vaste kern van Granate, en met behulp van een groep freelancers en vrijwilligers.

Presentatie

Speak Up!: Dore van Duivenbode
Yalda: Naeeda Aurangzeb
Reading Gilgamesh: Dore van Duivenbode
Vrijheidsmaaltijd: Dore van Duivenbode

De komende evenementen

 • Zondag 18 maart 2018
  Het festival ‘Reading Gilgamesh
 • Zaterdag 5 mei 2018
  Vrijheidsmaaltijd
 • Zondag 23 september 2018
  ‘Speak Up!’
 • Vrijdag 21 december 2018
  ‘Yalda, de langste nacht’