Duizendenéén Film&Poëzie

Het mysterie van het Oosten en de aarde van het Westen ontmoeten en bevruchten elkaar tijdens het festival Duizendenéén Film&Poëzie.

‘Alleen in mijn gedichten kan ik wonen’, maar ‘Film is mijn geliefde.’

~ Respectievelijk van J.J.Slauerhoff en Ingmar Bergman

Het festival

Duizendenéén Film&Poëzie is een driemaandelijks intercultureel, multidisciplinair en sector overstijgend festival van Granate waar dichters/schrijver en filmmakers een podium krijgen. De nadruk ligt daarbij op getalenteerde dichters, schrijvers en filmmakers met een niet-Nederlandse achtergrond en vooral op (voormalig) vluchtelingen, zodat veel onzichtbare talenten een gezicht krijgen. Iedere editie heeft een eigen karakter, waarbij film en poëzie centraal staan en waar andere disciplines regelmatig aanschuiven.

Duizendenéén Film&Poëzie wordt vier keer per jaar georganiseerd in maart, mei, september en december. Iedere editie heeft eigen karakter en eigen thema, maar alle vier zijn aan elkaar verbonden door de kerndisciplines Poëzie & Film. Bovendien krijgt bij iedere editie onbekend talent meer aandacht en een plek.

Duizendenéén Film&Poëzie is voor het eerst georganiseerd op 7 oktober 2012 en verder gegroeid tot een bijzonder festival met volle zalen en een divers & enthousiast publiek, dat 27 succesvolle edities heeft beleefd. Veel bijzondere, spraakmakende en talentvolle dichters en filmmakers hebben deelgenomen aan dit festival.

Het festival Duizendenéén Verhalen werd bij iedere editie georganiseerd in samenwerking met een aantal culturele instellingen in Amsterdam zoals Vondelkerk, De Nieuwe Liefde en Podium Mozaiek, ….

Tijd en Plaats

Duizendenéén Film&Poëzie wordt vier keer per jaar georganiseerd in Amsterdam.

Organisatie

Het festival wordt georganiseerd door de vaste kern van Granate, en met behulp van een groep freelancers en vrijwilligers.

Het komende evenement

Reacties

Lees HIER een greep uit de reacties van ons publiek, de deelnemende kunstenaars en onze samenwerkende partners.